Klipsowanie i pakowanie w branży mleczarskiej
Klipsownice to urządzenia, które znajdują zastosowanie w wielu branżach. Umożliwiają szybkie, a przy tym higieniczne pakowanie dużych ilości produktów. Z tego powodu są chętnie wykorzystywane w szeroko rozumianej gastronomii i branży spożywczej. Sprawdzają się między innymi do klipsowania i pakowania produktów mleczarskich tj. sery lub serki topione. Jak działają i do czego przydają się maszyny klipsujące w przypadku wyrobów mlecznych?
Klipsownice wysokiej jakości
Z uwagi na to, że wyroby mleczne podobnie jak inne produkty spożywcze muszą być zapakowane w odpowiedni sposób, bardzo ważny jest dobór wysokiej jakości narzędzi, które poradzą sobie z tym zadaniem. Zastosowane w maszynach klipsujących klipsy wykonane z aluminium są doskonałymi jakościowo materiałami eksploatacyjnymi do klipsowania różnego rodzaju wyrobów mlecznych. Są dostępne we wszystkich standardowych wymiarach rynkowych i różnych stopniach twardości, dzięki czemu łatwo dopasować je do potrzeb konkretnego przedsiębiorstwa.
Poza tym w zależności od zapotrzebowania można zdecydować się na ręczne, półautomatyczne albo w pełni automatyczne klipsownice. Każde z nich zapewnić wysoką jakość i higienę prac, ponieważ w ich konstrukcji zostały zastosowane podzespoły wykonane ze stali nierdzewnej i POM. Do tego są ergonomiczne i trzeba o nich wiedzieć, że są zasilane sprężonym powietrzem.
Dlaczego klipsownice to dobry pomysł w branży mleczarskiej?
Wymagania dotyczące higieny produkcji, pozyskiwania, jak i przetwarzania mleka i produktów mleczarskich są ściśle określone i rygorystyczne. Podczas pakowania wyrobów konieczne jest utrzymanie bezpieczeństwa produktu oraz pożądanej jakości. O to, dlaczego wysokiej jakości klipsownice będą w tym przypadku dobrym wyborem, zapytaliśmy specjalistę z firmy zajmującej się sprzedażą maszyn klipsujących BECK CLIP SYSTEMS, który wyjaśnił:
- Klipsownice to urządzenia, które nie bez powodu znajdują szerokie zastosowanie nie tylko w branży spożywczej. Są chętnie wykorzystywane nie tylko do pakowania produktów mleczarskich, ale również mięs i wędlin. Wszystko dlatego, że pozwalają na szybkie i higieniczne zamknięcie opakowań. Dzięki temu prace w firmie są zoptymalizowane, natomiast do klienta trafia produkt spełniający wszelkie normy i inne wymagania.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana